Salata Cezar sa komadićima piletine

Salata Cezar sa komadićima piletine

03/10/2018
"Omiljena klasična salata, ali sa komadićima piletine i aromatičnim dresingom"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano698
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • zelena salata - 1 glavica
  • hleb - 2 kriške
  • pileće grudi - 400 g
  • parmezan
  • za dresing
  • senf - 1 kašičica
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 10 supenih kašika
  • sos vorčester - 1 supena kašika
  • inćuni - 3 komada
  • jaja - 1 komad
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Zelenu salatu operite i sitno iskidajte.

U posudi pomešajte sastojke za dresing: senf, maslinovo ulje, sok od limuna, sos vorčester, inćune, jedno jaje (kuvano 2 minuta), so i biber po ukusu.

Pasirajte dok ne dobijete gladak sos.

Pileće grudi začinite solju, biberom i malo senfa.

Poređajte u pleh i prelijte sa malo maslinovog ulja. Pecite na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

Kriške hleba isecite na sitne kockice, začinite origanom i prelijte maslinovim uljem. Pecite u plehu na 200 stepeni sa ventilatorom dok ne dobije zlatnu boju.

Neposredno pre jela pomešajte salatu sa sosom i krutonima.

Pospite parmezanom i ukrasite komadićima piletine.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar