Način pripreme
Metalnim kalupom za kolače u obliku srca se iseče mekani deo hleba.
U posudici pomešamo narendan sir, sitan sir, polovinu pera mladog luka, beli deo struka belog luka i kiselo mleko. Začinjava se sa malo soli i bibera, dobro se promeša.
Preko svakog hlebnog srca se stavlja kašičica smese. Krastavac se iseče na debele krugove.
U preostalu smesu od sitnog sira i sira dodajemo narendan kačkavalj i stavljamo po jedan prstohvat smese odozgo. Masline se iseku na dva dela i koštica se sklanja.
Stavlja se pola masline, traka crvene paprike i probode se štapićem za ražnjić.
Skuvano jaje se iseče na krugove i stavljamo preko nadeva na hleb.
Dekoriše se listom svežeg peršuna, mirođijom, kriškama crvenog paradajza i perima luka. Na kraju se posipa kašikom maslinovog ulja.
Ovi zalogaji su za vegetarijance koji ne konzumiraju samo meso, ali jedu jaja, mleko i mlečne proizvode.