Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileća krilca u pavlaci

Pileća krilca u pavlaci

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Pileća krilca u pavlaci1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Hrskava pileća krilca se kupaju u pavlaci - neka neko stavi crvenu tačku"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 400 g
  • pavlaka - 20 ml
  • kačkavalj - 50 g
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • beli biber - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite meso. U plitkom tanjiru pomešajte brašno sa biberom i alevom paprikom i uvaljajte pileća krilca.

Zagrejte masnoću i zapržite krilca dok se ne dobije hrskava zlatasta korica.

Začinjeno brašno se pomeša sa pavlakom, dodaju se istucani čenovi belog luka i narendan kačkavalj.

U prethodno namazanu posudu za pečenje poređajte krilca, pokrijte kriškama luka i prelijte sosom od pavlake. Možete da dodate i malo vruće vode.

Pecite pod folijom ili poklopcem 20 minuta u jakoj rerni. Sklonite foliju i zapecite još 5 minuta.

Servirajte sa garnirungom, salatom ili dinstanim mladim krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
51
40
30
20
11
Oceni: