Način pripreme
Prokuvamo 1 litar vode u loncu sa 1 kašičicom soli. Smanjimo vatru i polako sipamo brašno za kačamak, uz stalno mešanje, da se ne prave grudvice.
Nakon što se zgusne, dodajte maslac i mešajte dok se ne istopi i smesa postane homogena.
Kačamak ostavljamo po strani.
Zagrejemo malo ulja u tiganju na srednjoj vatri.
Crni luk sitno iseckamo i pržimo dok ne dobije zlatastu boju.
Dodajemo mleveno meso i dobro promešamo da se pretvori u sitne komade. Začinite solju, biberom i alevom paprikom po ukusu.
Pržimo dok se mleveno meso dobro ne isprži i dobije blago hrskavu koricu. Još topao kačamak rasporedimo na tanjir. Odozgo poređamo mleveno meso, ravnomerno ga rasporedimo.
Pogledajte i recepte za palentu i mamaljigu - takođe varijante kačamaka.