Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžan sa mlevenim mesom

Patlidžan sa mlevenim mesom

Patlidžan sa mlevenim mesom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
9
"Jedan savršen i ukusan način da se pozdravite sa dijetom i teretanom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • mleveno meso - 200 g
  • paradajz pire - 6 supenih kašika
  • kačkavalj - 150 g
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se seče na debele krugove, prži se sa obe strane i vadi na ubrus.

U istoj masti se dinsta sitno iseckan luk. Dodaje se mleveno meso i s vremena na vreme promeša. Kada je gotovo, dodaje se paradajz pire i so. Promeša se i skida sa ringle.

U pleh, obložen papirom se stavlja po jedan krug patlidžana. Preko svakog patlidžana se stavlja po jedna ili dve supene kašike mlevenog mesa i kačkavalja. Poklapa se drugim delom patlidžana i proces se ponavlja.

Peće se u ugrejanoj rerni na 200 stepeni sve dok se kačkavalj ne zapeče. Može da se napravi u više slojeva.

Ako se pre pečenja prelije bešamel sosom i prilikom serviranja dodamo pire od krompira, to postaje idealno glavno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: