Rolat sa mlevenim mesom

Rolat sa mlevenim mesom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
38 min.
Ukupno
58 min.
Porcije
4
"Za svakog gosta - po jedan ukusni rolat i hrskava salata!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • hleb - 1 kriška, natopljen
  • peršun
  • biber
  • so
  • za nadev
  • jaja - 8 komada, kuvana
  • mocarela - 200 g
  • šunka - 150 g
  • kiseli krastavci - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite sitno luk i peršun. Stavite mleveno meso u posudu, ocedite hleb iz vode i dodajte sve ostale sastojke.

Promešajte mleveno meso, prekrijte folijom i ostavite na 30 minuta. Namažite kalupe i rasporedite deo mlevenog mesa po dnu i ivicama.

U svaki kalup stavite mocarelu, dva kuvana jaja i iseckanu šunku i kisele krastavce.

Prekrijte preostalim delom mlevenog mesa, i lagano pritisnite krajeve. Rolate pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

Pređite nožem po ivicama, pokrijte tanjirom i okrenite, kako biste izvadili gotove rolate.

Napomena: Koristimo male aluminijumske kalupe za jednokratnu upotrebu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: