Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Pirinač u rerni»Teleće meso sa pirinčem i pečurkama u rerni

Teleće meso sa pirinčem i pečurkama u rerni

Teleće meso sa pirinčem i pečurkama u rerni
Fotografije: Dimitar Mantarov
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Ni ste kuvali do sada? Sjajno, ovaj recept je upravo za vas i rezultat je garantovan"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 800 g, za kuvanje
  • pirinač - 2 šolje
  • luk - 1/2 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 250 g
  • so
  • biber
  • lovorov list - 2 komada
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se skuva oko 2 sata sa lovorovim listovima i malo bibera. Pirinač se očisti i opere, nakon toga se zaprži umalo ulja.

U njega se dodaju isečen na sitno luk, narendana šargarepa i pečurke isečene na krupno. Dinstaju se oko 4-5 minuta, nakon čega se sipaju u posudu za pečenje.

Odozgo se poređaju parčići mesa, dodaju se so i biber i prelivaju se bujonom u kome je vrilo meso u proporciji 3 prema 1 (odnosno 6 šolja bujona).

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni do 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: