Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Janija»Teleće meso sa krompirom i dunjama

Teleće meso sa krompirom i dunjama

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Teleće meso sa krompirom i dunjama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Neodoljiva kombinacija ukusa i mirisa, koja će vas očarati"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 300 - 400 g
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • pečurke - 5 - 6 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • krompir - 2 - 3 komada
  • dunje - 1 komad
  • masline - 10 - 12 komada
  • sok od paradajza - 4 - 5 supenih kašika
  • brašno - 2 supene kašike
  • crno vino - 1 šolja
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo meso i isečemo na komade. Pržimo u ugrejanom ulju 3-4 minuta. Nakon toga izvadimo meso.

U istoj masti dinstamo krupnije isečen luk i šargarepu. Kad se izdinstaju dodajemo i meso.

Dodajemo alevu papriku i paradajz pire i dodajemo toplu vodu, koliko da pokrije meso. Ostavljamo jelo da se kuva na tihoj vatri.

Kad počne da se krčka dodajemo krupnije isečen krompir i dunju, takođe masline i sok od paradajza.

Pomešamo brašno sa malo vode i dodajemo u jelo. Sipamo i vino i još malo vode. Začinimo solju i biberom i ostavljamo jelo da se kuva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: