Leopard brioš

Martina TrakovaMartina Trakova
Pomoćnik kuvara
551024316
Leopard brioš
Fotografije: Dora Grozeva
4 / 5
24/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Em sladak, em lep Jesmo li napomenuli da je sladak? Odličan pogodak"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1/2 kockice, svež
  • vanila - 2 komada
  • brašno - 400 g + za mešnju
  • šećer - 80 g
  • maslac - 50 g
  • kukuruzno brašno - 25 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • za tamnu šaru
  • kakao - 15 g
  • za svetlu šaru
  • kakao - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

U delu mleka (50 ml) rastvorimo kvasac sa prstohvatom šećera. Skrob sa preostalim mlekom promešamo i stavljamo na vatru, mešamo dok se ne zgusne. Kad se zgusne dodajemo maslac i mešamo dok se potpuno ne rastopi. Ostavljamo krem da se dobro ohladi.

U hladan krem dodajemo nadošao kvasac, vanilu, brašno (ne sve odjednom) i šećer. Zamesimo meko, elastično testo.

Podelimo testo na dva dela. Jedan deo ostaje beo, a drugi podelimo na dva dela. U jedan deo dodajemo tamnu šaru 15 g kakaa, a u drugi deo dodajemo za svetlu šaru 5 g kakaa. Lepo promešamo da dobijemo testo jednake boje.

Dva braon testa podelimo na po 7 loptica i belo testo na 7. Ukupno dobijamo 21 loptu. Od svetlog testa pravimo fitilje koje stavljamo u razvijenu tamnu koru, a posle stavljamo u razvijenu belu koru.

Poređamo u namazan pleh jedno do drugog i ostavljamo da nadođe dok se ne udvostruči.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube. Po želji možemo ukrasiti čokoladnom glazurom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: