Način pripreme
Zagrejte na ringli mleko, skrob i so dok se ne dobije krem. Sklonite s vatre i dodajte maslac. Prebacite u drugu posudu i ostavite ga da se ohladi 30 minuta.
Nakon toga dodajte šećer, brašno i kvasac. Zamesite meko i elastično testo, koje se deli na 2 dela, pri čemu se jedno ostavlja sa strane. Drugi deo se deli na još 2 dela. U jedan stavite 5 grama kakaa i kašiku mleka.
Zamesite dobro. Ostavite lopte testa da rastu oko 90 minuta. Nakon toga svaki deo se deli na 7 parčića. Razvijte tamnu loptu u lentu.
Nakon nje razvijte i svetlu loptu koja se stavlja na tamnu. Uvijte zajedno u rolat i stavite u belu razvijenu lentu. Uvijte i poređajte ih u kalup za kolač, mešajući ih.
Ostavite da narastu još jednom. Ja sam rolnice namazala sa belancem i posula šečerom. Pecite hleb u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 45-50 minuta. Ostavite da se ohladi i isecite.