Leopard hleb

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
532
884
18/03/2019
"Predstavljamo vam jedan neverovatno ukusan sladak domaći hleb - kolač"
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano301
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • kukuruzni skrob - 25 g
  • vanilin šećer - 1 komad
  • maslac - 50 g
  • brašno - 375 g
  • šećer - 70 g
  • kvasac - 10 g, svež kvasac ili 3, 5 g, suv
  • kakao - 20 - 25 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte na ringli mleko, skrob i so dok se ne dobije krem. Sklonite s vatre i dodajte maslac. Prebacite u drugu posudu i ostavite ga da se ohladi 30 minuta.

Nakon toga dodajte šećer, brašno i kvasac. Zamesite meko i elastično testo, koje se deli na 2 dela, pri čemu se jedno ostavlja sa strane. Drugi deo se deli na još 2 dela. U jedan stavite 5 grama kakaa i kašiku mleka.

Zamesite dobro. Ostavite lopte testa da rastu oko 90 minuta. Nakon toga svaki deo se deli na 7 parčića. Razvijte tamnu loptu u lentu.

Nakon nje razvijte i svetlu loptu koja se stavlja na tamnu. Uvijte zajedno u rolat i stavite u belu razvijenu lentu. Uvijte i poređajte ih u kalup za kolač, mešajući ih.

Ostavite da narastu još jednom. Ja sam rolnice namazala sa belancem i posula šečerom. Pecite hleb u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 45-50 minuta. Ostavite da se ohladi i isecite.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar