Leopard hleb

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Leopard hleb
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
6
"Predstavljamo vam jedan neverovatno ukusan sladak domaći hleb - kolač"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • kukuruzni skrob - 25 g
  • vanilin šećer - 1 komad
  • maslac - 50 g
  • brašno - 375 g
  • šećer - 70 g
  • kvasac - 10 g, svež kvasac ili 3, 5 g, suv
  • kakao - 20 - 25 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte na ringli mleko, skrob i so dok se ne dobije krem. Sklonite s vatre i dodajte maslac. Prebacite u drugu posudu i ostavite ga da se ohladi 30 minuta.

Nakon toga dodajte šećer, brašno i kvasac. Zamesite meko i elastično testo, koje se deli na 2 dela, pri čemu se jedno ostavlja sa strane. Drugi deo se deli na još 2 dela. U jedan stavite 5 grama kakaa i kašiku mleka.

Zamesite dobro. Ostavite lopte testa da rastu oko 90 minuta. Nakon toga svaki deo se deli na 7 parčića. Razvijte tamnu loptu u lentu.

Nakon nje razvijte i svetlu loptu koja se stavlja na tamnu. Uvijte zajedno u rolat i stavite u belu razvijenu lentu. Uvijte i poređajte ih u kalup za kolač, mešajući ih.

Ostavite da narastu još jednom. Ja sam rolnice namazala sa belancem i posula šečerom. Pecite hleb u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 45-50 minuta. Ostavite da se ohladi i isecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: