Način pripreme
Pomešajte brašno, šećer i so. Napravite udubljenje i tamo sipajte aktivirani kvasac (sa toplim svežim mlekom, 1 kašičicom šećera i 1 supenom kašikom brašna), žumanca, vanilin šećer i mekani maslac u parčićima.
Oblikujte testo, ostavite ga na toplom da nadođe - u posudi, pokriveno folijom. Gotovo testo podelite na 2-3 loptice. Svaku lopticu razvucite u krug.
Uz pomoć čaše /prečnika 10 cm/ isecite krugove. Tri od njig se ređaju tako što malo preklapaju jedan drugi i po sredini odozgo do dole se poliva tanka traka od ulja.
Pospite šećerom i uvijte krugove u rolat. Rolat isecite po sredini - dobijaju se dve ružice.
Ružice ređajte u kalup sa pokretnim dnom u obliku srca, obložen papirom za pečenje.
Poređajte ružice ostavite da nadođu, pokrivene, oko 20 minuta. Nakon toga namažite zaslađenim, toplim svežim mlekom i pospite smeđim šećerom.
Ružice pecite na 180 stepeni 15-20 minuta. Kad se ohlade popsite ih šećerom u prahu.