Marinirane pileće šnicle od bataka

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
25/11/2018
"Mariniraš, jedeš, ponoviš - tri koraka ka potpunoj sreći "
Priprema24 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno34 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano308
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • soja sos - 3/4 kašike
  • pivo - 1/2 konzerve
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 1/2 kašike
  • Za garnirung
  • špargla - 9 komada
  • slanina - 3 komada, lente
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i odvojte batake od kostiju.

U plastičnoj posudi ili staklenoj sa poklopcem napravite marinadu, tako što stavljate pivo, soja sos, so, biber, maslinovo ulje i beli luk isečen na sitno. Promešajte i stavite šnicle unutra. Ponovo promešajte i zatvorite. Ostavite marinadu 24 sata u frižideru, s vremena na vreme okrećite šnicle na drugu stranu.

Uzmite rebrasti tiganj, stavite kašiku maslinovog ulja i zagrejte. Ispecite sa obe strane, ali ne na mnogo jakoj ringli dok ne bude gotovo.

Operite, isecite tvrdi deo špargli i uvijte donji deo slaninom.

U tiganj stavite kašiku maslinovog ulja i ispecite dok ne dobiju prijatnu zlatastu preplanulost.

Izvadite i posolite.

Servirajte batake sa šparglom i pospite svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar