Parti pileća krilca

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
646
25/11/2018
"Ako na jednoj žurci nema bar tuce parti pilećih krilaca, nemojte ni da nam je hvalite "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano360
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 12 komada
  • paradajz sok - 100 ml
  • med - 1 kašičica
  • senf - 2 kašike, francuski
  • vorčester sos - 1 kašika
  • origano - 2 kašičice, sušeni
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • kari - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća krilca posolite i pospite mlevenim biberom. Poređajte ih u podmazanu posudu za pečenje.

Promešajte veoma dobro paradajz sok sa medom, senfom, vorčester sosom, lukom iseckanim na veoma sitno, origanom i malo karija i alevom paprikom.

Prelijte krilca u posudi za pečenje ovom marinadom i dobro ih promešajte, da se svuda začine. Ostavite 20 minuta da se mariniraju, nakon toga opet promešajte u pokrijte posudu folijom.

Stavite da se peku 10-15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Posle sklonite foliju i dopecite još tridesetak minuta, redovno ih okrećući i polivajući marinadom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar