Džem od čeri paradajza

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
644
26/11/2018
"Možete da gledate na ove teglice kao na buduće ukusne uspomene "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano526
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite čeri paradajz. Sameljite ga kroz mašinu koja odvaja ljuske i semenke, ali može i kroz običnu čuvajući ljuske.

Dobijeni paradajz pire sipajte u šerpu i pospite šečerom. Ako čeri paradajz nije mnogo sladak, možete da dodate više šećera.

Stavite da se kuva na umerenoj ringli uz često mešanje. Džem od čeri paradajza se kuva dok mu boja ne postane tamniji i ne zgusne se. Na kraju aromatizujte esencijom bergamota.

Dok je jo vruć sipajte ga u zagrejane teglice zatvorite. Okrenite ih i ostavite da se tako ohlade. Po želji možete da sterilišete 10 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar