Način pripreme
Sameljite jedno pakovanje keksa u blenderu, a drugo sitno izlomite.
Nasecktej orahe. Istopite maslac,
Umutite jaja sa šećerom i stavite ih u posudu na vodenu pari neprestano mešajući dok se ne pretvore u lagani krem. Najbolje je mikserom.
U posudi pomešajte keks, oraghe, kakao, istopljenu mast i krem od jaja i mešajte.
Uzmite kalup za tortu sa skidajućim bordom (26 cm) i sipajte smesu. Izravnajte i stavite u frižider na sat vremena.
Naseckajte voće u posudu i zalijte ga limunovim sokom od 1/2 limuna. Pažljivo izmešajte.
Namočite želatin u 50 ml soka iz kompota. Ostavite ga na 10-15 minuta. Nakon toga ga stavite u posudu na vodenu pari dok ne postane tečan.
Poređajte voće kako vam se dopada. Ja sam koristila jagode, trešnje, bananu i konzervu ananasa.
U ostalom soku od kompota rastvorite 3 supene kašike šećera i pomešahte sa gotovim želatinom.
Ovom smesom zalijte voće.
Stavite tortu u frižider na nekoliko sati, najbolje na jednu noć.
Prijatno!