Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks Torta»Keks torta sa Želiranim voćem

Keks torta sa Želiranim voćem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Keks torta sa Želiranim voćem
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
03/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
4 min.
Ukupno
44 min.
Porcije
12
"Kada keks torta nije prosto desert, jednostavan za pravljenje, nego pravi proizvod umetnosti"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 2 pakovanja, ovičan
  • šećer - 1 1/2 šolja
  • maslac - 250 g
  • orasi - 2 šolje (naseckani)
  • kakao - 2 - 3 supene kašike
  • jaja - 6 komada
  • za želirano voće
  • voće - 300 g (po izboru)
  • ananas - 500 g, konzerva
  • limun - 1/2 komada (samo sok)
  • šećer - 3 supene kašike
  • želatin - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite jedno pakovanje keksa u blenderu, a drugo sitno izlomite.

Nasecktej orahe. Istopite maslac,

Umutite jaja sa šećerom i stavite ih u posudu na vodenu pari neprestano mešajući dok se ne pretvore u lagani krem. Najbolje je mikserom.

U posudi pomešajte keks, oraghe, kakao, istopljenu mast i krem od jaja i mešajte.

Uzmite kalup za tortu sa skidajućim bordom (26 cm) i sipajte smesu. Izravnajte i stavite u frižider na sat vremena.

Naseckajte voće u posudu i zalijte ga limunovim sokom od 1/2 limuna. Pažljivo izmešajte.

Namočite želatin u 50 ml soka iz kompota. Ostavite ga na 10-15 minuta. Nakon toga ga stavite u posudu na vodenu pari dok ne postane tečan.

Poređajte voće kako vam se dopada. Ja sam koristila jagode, trešnje, bananu i konzervu ananasa.

U ostalom soku od kompota rastvorite 3 supene kašike šećera i pomešahte sa gotovim želatinom.

Ovom smesom zalijte voće.

Stavite tortu u frižider na nekoliko sati, najbolje na jednu noć.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: