Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Janija»Paprikaš od luka sa ćufticama

Paprikaš od luka sa ćufticama

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Paprikaš od luka sa ćufticama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Kuvane ili pečene - izbor je vaš, mi garantujemo da su na oba načina mnogo ukusne"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 velika konzerva
  • luk - 3 velike glavice
  • ulje - oko 60 - 80 ml
  • so
  • šećer - 1 prstohvat
  • za ćuftice
  • mleveno meso - 600 g, mešano
  • jaja - 1 komad
  • so
  • biber
  • luk - 1 glavica
  • čubar - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite mleveno meso sa ostalim sastojcima i ostavite u frižideru da odstoji da se začini.

Za to vreme oljuštite i isecite luk na polumesece. Čim se proprži, dodajte malo soli i prstohvat šećera. Prelijte pasiranim paradajzom i sa malo vode ako je neophodno. Ostavite da se kuva.

Od mlevenog mese oblikujte male ćuftice i ispržite ih, valjajući ih u malo brašna. Ćuftice se poređaju u posudu za pečenje i prelivaju se sosom.

Zapeku se oko 10-15 minuta u jakoj rerni.

Ispržene ćuftice mogu da se spuste u sos i paprikaš da se skuva umesto da se peče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: