Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Paprikaš od luka sa piletinom i dunjama

Paprikaš od luka sa piletinom i dunjama

Stoyana ChanovaStoyana Chanova
Početnik
81
Paprikaš od luka sa piletinom i dunjama
Fotografije: Stoyana Chanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Toliko ukusan, toliko aromatičan - ko želi još?"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 4 porcije
  • luk - 800 g
  • beli luk - 1 glavica
  • dunje - 1 manja
  • suve šljive - 8 - 10 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašika
  • lovorov list - 1 komad
  • biber
  • ulje - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi sa uljem se zaprži meso i izvadi. Dodaju se oljušten i isečen luk i neoljušteni čenovi belog luka.

Nakon što se izdinstaju dodaju se brašno i aleva paprika. Nakon toga vraća se meso i doliva voda da prekrije sastojke, dodaju se šljive, isečena dunja, lovorov list i ostavlja se da vri na tihoj vatri.

Nakon što se meso skuvalo posipa se biberom i servira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: