Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Marinirana riba»Haringa u marinadi

Haringa u marinadi

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Početnik
174
Haringa u marinadi2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Sve za haringu ćete naći ovde - i kako se pravi i kako se servira"

Potrebni sastojci

  • haringa - file od 1 kg
  • crveni luk - 1 glavica
  • biber - nekoliko zrna
  • piment - zrno ili dva
  • limun - sa korom, 1/2 komada
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • voda - 1/2 kašičice
  • sirće - 1/2 kašičice
  • beli luk - 3 čena
  • ruzmarin - tri kašičice, vrhovi
  • biber - mleveni, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

File natraljamo solju i mlevenim biberom. Stavljamo u staklenu posudu. Stavljamo na hladno u frižider.

Pravimo marinadu od preostalih sastojaka osim ruzmarina, kuvajući marinadu na ne mnogo jakoj vatri 5-6 minuta.

Hladimo je i njom prelivamo filete. Skroz na kraju posipamo ribu vrhovima ruzmarina.

Ostavljamo na hladnom tokom 24 sata pre konzumacije.

Haringu u marinadi serviramo sa garnirungom - prženim krompirićima i ohlađenim belim vinom Šardone.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: