Način pripreme
Očistite pileće batake, operite i ostavite u đevđiru da se ocede.
U dubokoj posudi pomešajte začine (slačicu, đumbir, beli luk, biber i ljutu alevu papruku) med, jabukovo sirće, paradajz pire, sos vorčester i soja sos.
Glavicu luka izrendajte i kroz gazu iscedite sok, takođe ga dodajte u marinadu.
Probajte marindau, da izbalansirate po ukusu odnost slatko-kiselo-pikantno.
Potopite batake u marinadu i ostavite na hladnom bar sat vremena, ali što više, to bolje.
Krompir i šargarepu oljuštite i isecite. Prebacite u kesu za pečenje. Dodajte maslinovo ulje i pivo.
Batake takođe prebacite u kesu za pečenje, na dno sipajte jednu šolju vode. Čačkalicom napravite rupica na 2-3 mesta na gornjem delu kese, da se ne naduva prilikom pečenja.
Pleh prebacite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni (na srednju rešetku i uključite ventilator), jelo pecite oko 1 i 20 minuta.
Ovako pripljemljenu pečenu piletinu rasporedite na porcije, ukrasite pečeno-dinstanim povrćem i ukrasite kriškama zelene paprike.
Prijatno!