Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Tikvice sa slaninom u rerni

Tikvice sa slaninom u rerni

Tikvice sa slaninom u rerni
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Da li je ovo predjelo? To je pravi kulinarski praznik?"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • sir - 100 g
  • slanina - 3 trake
  • mirođija - sveža
  • so
  • biber
  • ulje - za mazanje
  • beli luk - 1 čen
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

TIkvice se oljušte i svaka se iseče na tri parčeta u obliku panja, debljine oko 4 centimetra.

Stavljaju se u šerpu, prelivaju se hladnom vodom i malo soli, kuvaju se 6 minuta, vade se i dobro se ocede od vode. Malok kašikom se izdube otvori u sredini svakog parčeta.

Izdubljeni deo se iseče na sutno u posudu, dodaje se namrvljeni sir, isečena na sitno sveža mirođija, malo soli jer je i sir slan, biber i istucan čen belog luka.

Meša se i punimo tikvice malom kašikom. Svaka traka slanine se iseče na pola po dužini i lentama se obavijaju panjevi tikvica, može da se probode čačkalicom.

Poređaju se u namazanu posudu za pečenje i peku se u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni 30 minuta. Vade se i na svaku se stavlja narendan kačkavalj.

Vraćaju se u rernu da se kačkavalj blago zapeče i vadi se u tanjir. Serviramo sa mlečnim sosom ili svežim povrćem. Brzo i ukusno toplo predjelo od tikvica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: