Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Tikvice sa susamom u rerni

Tikvice sa susamom u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Tikvice sa susamom u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Sa raskošnom hrskavom koricom i bez grama suvišne masnoće - super ukusne hrskave tikvice sa susamom u rerni"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad, srednje veličine
  • jaje - 1 komad
  • susam - za valjanje, crni i svetli
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • sok od limuna - 3 - 4 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Tikvica se opere, odstrane se krajevi i iseče se zajedno sa korom na krugove, debljine oko 3-4 mm.

2. Rerna se zagreva do 200 stepeni i posuda se pokriva papirom za pečenje.

3. Svaki krug tikvice se potapa u umućeno jaja i posle se uvalja u smesu od dve boje susama. Poređaju se u posudu za pečenje i odozgo se nakapa maslinovo ulje, sok od limuna i so.

4. Stave se u prethodno ugrejanu rernu i peku se oko 10-15 minuta ili dok se ne dobije željena preplanulost i dok ne bude gotovo - prepoznaćete da je gotovo po belom susamu koji će postati zlatast.

5. Tikvice sa susamom se serviraju sa sosom po izboru ili bez njega, posute sa još soka od limuna.

Ove tikvice u rerni su brz, običan, ali dosta efektan predlog, koji će ulepšati vašu trpezu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Savrseno!
26.10.2022 08:24