Način pripreme
1. Tikvica se opere, odstrane se krajevi i iseče se zajedno sa korom na krugove, debljine oko 3-4 mm.
2. Rerna se zagreva do 200 stepeni i posuda se pokriva papirom za pečenje.
3. Svaki krug tikvice se potapa u umućeno jaja i posle se uvalja u smesu od dve boje susama. Poređaju se u posudu za pečenje i odozgo se nakapa maslinovo ulje, sok od limuna i so.
4. Stave se u prethodno ugrejanu rernu i peku se oko 10-15 minuta ili dok se ne dobije željena preplanulost i dok ne bude gotovo - prepoznaćete da je gotovo po belom susamu koji će postati zlatast.
5. Tikvice sa susamom se serviraju sa sosom po izboru ili bez njega, posute sa još soka od limuna.
Ove tikvice u rerni su brz, običan, ali dosta efektan predlog, koji će ulepšati vašu trpezu.
Prijatno!
Komentari