Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Tikvice sa pirinčem u rerni

Tikvice sa pirinčem u rerni

MarianeMariane
Džedaj
14947
Tikvice sa pirinčem u rerni
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Nećemo se umoriti da vam pokazujemo, da čak i vegetarijanci znaju da jedu ukusno!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada, manje
  • pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • mirođija - 1/2 veze
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu isecite na sitne komade i pržite ih na 2-3 kašike ulja dok ne omekšaju. Dodajte oljuštene i na kockice isečene tikvice i pržite još 10 minuta dok ne ispari višak tečnosti.

Dodajte pirinač i pržite dok ne postane providan, a zatim sklonite sa vatre i začinite solju i biberom po ukusu.

Prebacite smesu u odgovarajući pleh, pospite sitno seckanom mirođijom. Sipajte 3 šolje vode i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok pirinač ne bude gotov.

Jelo poslužite toplo sa malo kiselog mleka.

Ako volite tikvice i pirinač, isprobajte naše druge predloge za tikvice sa pirinčem ili naš slovenski đuveč.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: