bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Kobasice»Sudžuk»Domaći sudžuk od konjskog i svinjskog mesa

Domaći sudžuk od konjskog i svinjskog mesa

Tsvetelina StoikovaTsvetelina Stoikova
Početnik
1942
Domaći sudžuk od konjskog i svinjskog mesa
Fotografije: Tsvetelina Stoikova
1 / 2
29/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
200 min.
Ukupno
200 min.
"Ovo meze se seče tanko, da bi vam bilo dovoljno 2 litra vina"

Potrebni sastojci

  • konjsko meso - 10 kg
  • svinjsko meso - 10 kg
  • kumin - 150 g, mleven
  • biber - 80 g, mleven
  • aleva paprika - 200 g
  • praziluk - 2 struka
  • so - 440 g
  • creva
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite konjsko meso od žilica, potopite ga u veliku posudu sa vodom i sirćetom i ostavite da odstoji 24 sata.

Kad odstoji, izvadite ga i ocedite od vode, isecite na duge i tanke trakice.

Sameljite meso, smenjujte jednake količine svinjetine i konjskog mesa.

Kad mleveno meso bude gotovo, pomešajte ga sa začinima i mlevenim prazilukom.

Ostavite gotovo mleveno meso da odstoji 12 sati.

Isecite na jednake delove creva i zavežite ih konopcem kad ih napunite.

Gotove sudžuke poređajte na dugačak prut dok se ne osuše. Kad budu skoro suvi, možete ih preći oklagijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: