Način pripreme
Nasecite šunku na male kockice. Uzmite jednu palačinku i premažite je sa 1-2 kašike sosa (najbolje domaći sa bosiljkom i belim lukom), narendajte sir i pospite šunku.
Umotajte palačinku veoma čvrsto i nasecite je na nekoliko delova, veličine oko 3 cm (zavisi od dubine pleha). Premažite pleh maslacem i poređajte palačinke uspravno, kao panjeve. Ovaj postupak ponavljajte dok ne napunite pleh.
Za sos, umutite jaja u posudi i ostavite ih na stranu. Ugrejte sveže mleko u koje dodate muskatni oraščić i so po ukusu (ako je sir previše slan, dodajte samo mao soli - oko 1/2 kašičice). U šerpi otopite maslac i dodajte brašno uz neprestano mešanje i sve upržite oko minut-dva najviše.
Uz neprestano mešanje dodajte i toplo mleko. mešajte stalno da ne zagori. Kada se sos zgusne i počne da se kuva, skinite ga sa vatre i uz neprestano mešanje dodajte jaja. Na kraju dodajte narendani kačkavalj i mešajte dok se ne otopi.
Prelijte palačinke bešamelom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-35 minuta (do prijatne zlatne boje). Servirajte ih tople ili hladne, ukusne su svakako!
Pleh je prečnika 28 cm.