Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Galantina (Pileća kobasica sa šunkom i mortadelom)

Galantina (Pileća kobasica sa šunkom i mortadelom)

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Galantina (Pileća kobasica sa šunkom i mortadelom)
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
"Odlična i veoma interesantna ideja za prirpemu domaće pileće kobasice, delimo recept za zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • pileće mleveno meso - 500 g
  • teleće mleveno meso - 300 g
  • kuvana šunka - 200 g
  • mortadela - 200 g
  • masline - 150 g, zelene bez koštica
  • šargarepa - 2 komada
  • parmezan - 150 g, rendan
  • jaja - 2 komada
  • muskatni oraščić - 1 komad, rendan
  • so
  • za bujon
  • voda - oko 3 l
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 2 struka
  • luk - 1 glavica
  • so - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U veliki pleh stavite dve vrste mlevenog mesa, isečenu šunku i mortadelu na komade, isečenu šargarepu, cele masline, dva jajeta, rendani parmezan, rendani muskatni oraščić i so.

Dobro promešajte sve sastojke. Od parčeta pamučne krpe ušijte navlaku oko 20 cm širok i 40 cm dug.

Napunite je prirpemljenom smesom, trudite se da dobro, ispresujete da nema praznog mesta oko komada šunke i mortadele. Dobro zavežite navlaku.

U veliku šerpu sipajte oko 3 litra vode. Stavite dve šargarepe, krupnije isečene i dva struka celera, stavite celu oljuštenu glavicu luka. Dodajte jednu ravnu supenu kašiku soli.

Stavite posudu na vatru i kad provri stavite pažljivo prirpemljenu kobasicu. Kuvjate 1 sati i 30 minuta.

Izvadite gotove kobasice na ravnu dasku, dasku stavite na pleh, a odozgo pritisnite kobasicu drugom daskom. Preko stavite nešto teško 10 kg. Možete koristiti posudu sa vodom.

To se radi kako bi vazduh izašao i da bi kobasica dobila oblik.

Ostavite tako 10 sati, nakon toga isecite kalup makazama da biste je izvadili. Možete čuvati gotovu Galantinu nekoliko dana u frižideru, a možete i da isečete na komade i da zamrznete u zamrzivaču.

Neka vam je slatko sa ovom veoma ukusnom italijanskom kobasicom.

Napomena: Nemojte bacati bujon iz kuvanja. Sipajte ga u flaše i koristite za druga jela!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: