Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Đuveč sa tri vrste mesa

Đuveč sa tri vrste mesa

ZoriZori
Guru
8932865k
Đuveč sa tri vrste mesa
Fotografije: Zori
4 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Zakleti gladnici znaju da je najvažniji sastojak za ukusan đuveč meso, a zašto ne i tri vrste mesa"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • pileće meso - 300 g
  • teleće meso - 200 g
  • krompir - 700 g, svež
  • šargarepa - 2 komada
  • tikvice - 1 komad
  • patlidžan - 1 komad
  • grašak - 200 g, zamrznut
  • ulje - 6 supenih kašika
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • pileći bujon - 400 ml, domaći
  • biber
  • ljuta aleva paprika
  • čubar
  • so
  • peršun - 1/2 veze za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan ne ljuštimo, sečemo ga na komade, posolimo i nakon 15 minuta iscedimo rukama gorak sok.

Tikvicu i mladi krompir lepo operemo i sečemo na komade, ako je krompir mali ostavljamo ga ceo. Šargarepu, luk i beli luk oljuštimo i iseckamo.

Svo porće prebacujemo u đuvečaru, dodajemo meso isečemo na komade: (svinjsko, teleće, pileće), dodajemo začine po ukusu - so, biber, čubar, ljutu alevu papriku, ulje i domaći pileći bujon.

Pažljivo sve mšamo i poklopim đuvečaru.

Stavljamo u hladnu rernu i ugrevamo na 200 stepeni. Kad se rerna ugreje pečemo oko 2 sata.

Pred kraj pečenja možemo otvoriti poklopac da ispari deo bujona i da se zapeče odozgo.

Prilikom serviranja posipamo peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: