Način pripreme
Skuvajte meso, prvo skuvajte teletinu i svinjetinu, a posle dodajte i piletinu, pošto se priprema brzo.
Ostavite da se ohladi i sameljite na kašu u blenderu na srednjoj brzini. Možete iseckati oštrim nožem sitno.
Iseckajte sitno i kuvana jaja i pomešajte sa tri vrste mesa u velikoj posudi.
Posebno propržite luk u umereno ugrejanom ulju. Sipajte brašno i mešajte2-3 minuta dok ne dobije bledozlatnu boju.
Sipajte lagano mleko uz neprestano mešanje, a nakon toga sipajte i 180 ml bujon iz kuvanja mesa.
Kuvajte 10-15 minuta na tihoj vatri uz neprestano mešanje dok se bešamel ne zgusne, začinite solju, muskatnim oraščićem i belim biberom i sipajte u posudu u meso i jaja.
Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, pokrijte providnom folijom tako da se zalepi uz smesu.
Sačekajte da se ohladi i stavite u frižider minimum 8 sati da se lepo stegne.
Nakon što smesa za krokete bude gotova i stegnata pripremite smesu za pohovanje tako što u tri posebna tanjira stavite brašno, prezle i umućena jaja.
Oblikujte krokete, uzmite onoliko smese koliko može da stane u zatvoren dlan. Napravite duguljast oblik i nakon toga svake pokvasite ruke da vam se ne lepi i da vam bude lakše.
Uvaljajte svaki kroket prvo u brašno, posle u jaja i na kraju u prezle. Pržite u obilnoj količini ulja kratko dok ne porumene.
Izvadite na papir za pečenje da se ocedi višak masti i nakon toga servirajte u društvu ajoli sosa.
* Pošto je mnogo smese za krokete možete deo zamrznuti. Čuvajte u kesi ili u dobro zatvorenoj kutiji.
Pre nego što priprmite, izvadite iz frižidera da se odmrzne.
Predivno meze za vino i pivo.