Bundeva punjena sa tri vrste mesa

25/12/2018
"Oznojićete se tokom pripreme - ali rezultat vredi. Neka vam je slatko!"
Priprema30 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno180 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano146
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 bela, srednje veličine
  • pirinač - 1 posudica
  • luk - 1 velika glavica
  • teleće meso - 300 g
  • svinjsko meso - 300 g
  • pileće meso - 300 g
  • kobasica - 1 sirova
  • pavlaka - 200 g
  • univerzalni začin - za meso
  • kumin
  • biber
  • aleva paprika
  • muskantni oraščić
  • soja sos
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjemo sa pripremom bundeve - pažljivo isečemo poklopac i uz pomoć kašike vadimo unutrašnjost bundeve, odvajamo semenke, a i deo ivica da se istanji. Pravimo male proreze po celoj unutrašnjosti i rukom svuda namažemo solju, biberom i mašću. Ostavljamo sa strane.

Prethodno obrađujemo teleće meso, potopmo ga u marinadu od luka, kašike meda i začinom za meso, ne manje od dva sata. Iseckamo luk i stavljamo da se dinsta. Meso sečemo na male komade, a kobasicu na krugove.

Unutrašnjost bundeve iseckamo. Pirinač potopimo i operemo dok ne postane providan. U duboki tiganj prvo stavljamo luk da se dinsta, a posle meso sa kobasciom, unutrašnošću bundeve i na kraju dodajemo pirinač, zajedno sa vodom (1:3).

Kad pirinač bude potpuno gotov dodajemo pavlaku i začine dok se smesa ne zgusne. Spremni smo da punimo bundevu.

Ja pečem u vatrostalnoj činiji i obično mi ostane nadev koji rasporedim oko bundeve - stavljam i vodu i stavljam da se peče oko sat i po dok bundeva ne bude gotova, u umerenoj rerni. Rezultat duge pripreme vredi - probajte!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar