Dinstani zec sa pivom

30/11/2018
"I da znate - zec, koji je prirpemlje sa pivom se servira sa pivom - Kuvarsko pravilo "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano480
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • začetina - 1/2 zeca
  • pivo - 250 ml, svetlo
  • maslac - 100 g
  • praziluk - 1 struk
  • univerzalni začin - 1 supena kašika, od povrća
  • nana - 1 kašičica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zečetinu na porcije, potopite na oko jedan sat u hladnu vodu i malo sirćeta (1 supena kašika). Meso stavite da provri, odvijite penu koja se stvorila.

Ostavite tako da vri oko 15 minuta, nakon toga izvadite meso. U tiganj sa poklopcem sipajte maslac, dodajte meso i prelijte pivom.

Ostavite da se dinsta na umerenoj vatri, nakon 15-20 minuta sipajte vegetu, nanu i biber.

Isecite praziluk na trakice i dodajte u meso, on daje veoma prijatan miris i dobro će začinite zečetinu osim piva, koje će učiniti da zečetina bude još krtija.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar