Dinstani zec sa vinom i pinjolama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73453
31/07/2019
"Specijalni povodi traže i specijalna jela - evo vam jedan izuzetan predlog iz ruske kuhinje "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano66
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zec se opere i iseče na krupne parčiće. Meso se posipa solju i biberom, uvalja se u brašno i prži se dok ne postane zlatasto.

Poređa se u posudu za pečenje. Krompir i beli luk se očiste.

Luk se iseče na kolutove i zaprži se u preostalom maslinovom ulju. Šargarepe se iseku na krugove. Svo povrće se stavlja u posudu sa zecom.

Dodaje se mirođija i majčina dušica, belo vino i jedna šolja vode. Posuda se pokriva poklopcem ili folijom i peče se na 200 stepeni jedan sat.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar