Način pripreme
Odvajamo belanca od žumanaca u dve posebne posude. Efikasan način za odvajanje je sa plastičnom flašom od 500 ml.
Flašu približimo žumancima, pritiskamo jednom da se dobije vakum. Da bismo pustili žumance iz flaše, pritiskamo još jednom iznad odabrane posude. Umutimo belanca na sneg i dodajemo oko 2 supene kašike šećera.
Nakon toga dodajemo brašno i mešamo da se ne stvore grudvice Možemo to uraditi i sa žumancima. Ne mešamo dve smese! Pleh obložimo papirom za pečenje i sipamo smesu od belanaca, a pored nje smesu od žumanaca (ako ste uradili tako, gledajte da ne bacate žumanca nego da ih iskoristite za nešto) i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.
Pecite oko 20 minuta dok se na površini smese od belanaca stvore male pore i ivice ne dobiju braon boju.
Smesu možete koristite za kore, kolače ili da je jedete tako. Ostavite se ohlade, da bi bile malo hrskave i pazite da ne budu žive! ! Prijatno!