Poširana jaja sa pršutom i kačkavaljem

01/12/2018
"Obećavamo vam da je veoma jednostavno, veoma ukusno i veoma brzo za pripremu "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • pršuta 150 g
  • kačkavalj - 150 g
  • peršun
  • so
  • biber
  • šarena so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite šolju i streč foliju. Kačkavalj isecite na kockice, a pršutu i peršun sitno.

Od folije isecite velike kvadrate. Jedno parče stavite u šolju za čaj. Na dno stavite od pršute i kačkavalja. Odozgo pažljivo razbijte jaje.

Pospite začinima i iseckanim peršunom. Pažljivo sakupite ivice i dobro zavežite.

Na isti način uradite i sa drugim sastojcima.

Sipajte vodu u šerpu i ostavite da provri. Pustite 3-4 zavežljaja sa jajima i ostavite da se kuvaju oko 4-5 minuta ili u zavisnosti koliko želite da žumance bude tvrdo.

Izvadite i ohladite u hladnoj vodi.

Pažljivo odvijte i servirajte sa dodatkom po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar