Način pripreme
Uzmite čašu ili posudicu i u nju stavite streč foliju tako da obložite celu čašu unutra i da izlazi spolja.
Stavite po nekoliko kapljica ulja i pospite polovinom sitno isečene paprike, paradajza, mladog luka i mirođije. Posolite i odozgo na povrće razbijte jedno jaje. Stegnite foliju kao čvor i zavežite koncem.
Ako uvijte foliju i stegnete dobro žumance se neće videti, zato što ćete dobiti gustu loptu. Na slici folija nije mnogo stegnuta sa ciljem da se vidi žumanca da bi bilo više boja. Takođe uradite i sa drugim jajetom.
Dok pripremate jaja ostavite malu šerpu sa vodom da provri da vatri. Kad budete gotovi sa zavežaljajima, i ako voda vri stavite ih u šerpu.
Ako volite rovita poširana jaja kuvajte ih oko 5 minuta. Ako želite da budu tvrda nemojte ih vaditi bar 7-8 minuta. Kad prođe to vreme izvadite jaja iz vode i ostavite da se ohlade.
Kad se ohlade, pažljivo skinite foliju i servirajte sa salatom po izboru.