Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Poširana jaja»Klasična poširana jaja

Klasična poširana jaja

MissaMissa
Pomoćnik kuvara
278158
Klasična poširana jaja
Fotografije: Missa
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
3 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
8 min.
Porcije
1
"Kladite se na klasiku - poširana jaja i svež garnirung"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • voda
  • sirće
  • so
  • začini - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

U plitku šerpu ili posudu se sipa voda manje od pola zapremine. Voda se stavlja da provri na ringli sa nekolliko kapi sirćeta - da jaja sačuvaju svoju celinu.

Kada voda provri šerpa se sklanja sa ringle i unutra se pažljivo razbiju jaja, tako što se spuštaju nisko da se belanca ne raznesu svuda ili da ne puknu žumanca.

Ringla se smanjuje i šerpa se vraća na vatru. Da biste dobili efekat blago rovitog poširanog jaja zadržite na ringli oko 5 minuta, a da bi žumance bilo tvrdo od 6 do 8 u zavisnosti od temperature, na kojoj radite.

Kada ih izvadite ponovite sa sledećom porcijom od tri jaja - ako stavljate više postoji opasnost da ne dobiju dobar oblik. Servirajte u tanjiru i dekorišite začinima, sosom, svežim povrćem ili drugim sastojcima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: