Način pripreme
Isečemo komade svinjetine, stavljamo ga u posudu gde smo iscedili sok od jednog limuna. Stavljamo u frižider na oko jedan sat.
Stavljamo sač na vatru da se ugreje i dodajemo ulje. U njega stavljamo zalogaje od svinjetine i pržimo, držimo dok ne budu gotovi. Vadimo iz sača i začinimo biberom i solju, ostavljamo ih sa strane.
Isečemo na trakice crvenu i žutu paprik, luk i paradajz. U ugrejani sač stavljamo i pržimo. Vadimo iz sača i na kraju stavljamo patlidžan, isečen na kockice.
Dok pripremamo uključujemo rernu da se ugreva na 200 stepeni. U patldžan izgnječimo jedan čen belog luka. Periodično stavljamo ulje da sač ne bi ostao suv.
Na kraju, kad sve bude gotovo sipamo meso i svo povrće na ugrejani sač, odozgo izrendamo kačkavalj i stavljamo u rernu.
Pečemo oko 5-10 minuta dok se kačkavalj ne rastopi. Serviramo jelo dok je još toplo.