Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Ćevap»Trešena svinjetina sa vinom i pečurkama

Trešena svinjetina sa vinom i pečurkama

NikiNiki
Guru
556753k143
Trešena svinjetina sa vinom i pečurkama
Fotografije: Niki
1 / 3
04/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Poslužite trešenu svinjetinu sa vinom i pečurkama uz čašu crvenog vina. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg, but, vrat ili plećka
  • praziluk - 1 komad
  • pečurke - 250 g
  • vino - 150 ml, crveno
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetinu od plećke, buta ili vrata naseckajte na kockice, stavite u šerpu i sve stavite na vatru.

Pržite meso dok ne dobije skoro zlatnu boju.

Začinite sa malo sili i bibera i sipajte vino, poklopite i protresite šerpu s vremena na vreme.

Kada vino skoro ispari, stavite naseckane pečurke i praziluk, ponovo poklopite i kuvajte ukusni kebap dok ne bude gotov, uz povremeno protresanje šerpe.

Poslužite trešenu svinjetinu sa vinom i pečurkama uz čašu crvenog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: