Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečena Bundeva»Lenja bundeva Violina iz rerne

Lenja bundeva Violina iz rerne

Lenja bundeva Violina iz rerne
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 5
03/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
4
"E ovo se zove majstorluk, praviš super desert, ali na lenj način"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1/2
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • maslac - 1 kockica
  • cimet - 1 prstohva
  • za dekoraciju
  • med
  • orasi
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite bundevu od semenki. Napravite male proreze po površini.

Pospite šećerom i cimetom.

Isecite masalc na komade i dobro zatvorite aluminijumskom folijom.

Ugrejte rernu na 250 stepeni, a posle je smanjite na 180-200 stepeni.

Pecite 1-1.5 vremena. Otvorite i pecite bundevu odozgo.

Servirajte na tanjiru posudu medom i orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: