Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Bundeva sa svežim mlekom iz rerne na Panađurski način

Bundeva sa svežim mlekom iz rerne na Panađurski način

ažurirano:
ZoriZori
Guru
9062965k
Bundeva sa svežim mlekom iz rerne na Panađurski način
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Evo da vidite da ljudi iz Panađurišta ne podižu samo ustanke, nego i kuvaju veoma ukusno."

Potrebni sastojci

  • bundeva - oko 1.5 kg oljuštena i i krupnije izrendana
  • jaja - 4 komada, umućena
  • maslac - 50 g
  • šećer - 1/2 šolje
  • sveže mleko - 500 ml
  • cimet - pola kašičice
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • vanila - 2 kesice u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendanu bundevu sipamo u pleh, prethodno namazan maslacem. Prelivamo smesom od umućenih jaja, šećera (bez šećera u prahu, svežeg mleka, vanile i cimeta. Odozgo poređajte komadiće maslaca.

Pecite u umerno ugrejanoj rerni dok se ne stvori braon korica. Kad bude gtova ostavite da se ohladi 1-2 sata.

Hladnu bundevu servirajte isečenu na komade i posutu šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: