Način pripreme
U duboku posudu na ringli sipamo šećer i vodu. Sačekamo da provri i dodajemo sok od limuna. Smanjujemo jačinu ringle i ostavlkamo da vri na slaboj vatri.
Mešamo skrob sa šoljom vode i sipamo ga postepeno u smesu uz neprestano mešanje.
Dodajemo i pavlaku i nastavljamo da mešamo. Smesa treba da bude gustine pelte.
Mažemo zidove posude za pečenje u kojoj ćemo hladiti ratluk bademovim uljem. Sipamo smesu u nju i ostavljamo da se ohladi.
Na radnoj površini ili širokoj posudi promešamo šećer u prahu sa skrobom i raspoređujemo ih ravnomerno po celoj površini.
Preko njih sipamo ohlađeni ratluk.
Mažemo bademovim uljem oštar nož i njima sečemo ratluk na duge trake, uvaljamo ih dobro u šećer u prahu i sečemo na kocke, ponovo uvaljamo u šećer u prahu.
Gotov ratlik čuvamo u staklenoj posudi sa poklopcem.