Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Lenja posna sarma od listova vinove loze iz rerne

Lenja posna sarma od listova vinove loze iz rerne

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Šegrt
4511938
Lenja posna sarma od listova vinove loze iz rerne
Fotografije: veronnika_pavlova
1 / 2
23/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
3
"Prosto probajte ovaj odličan, leka i brz recept za lenje posne sarme od listova vinove loze iz rerne! Možemo servirati sa maslinama po želji."

Potrebni sastojci

  • listovi vinove loze - 300 g (iz tegle)
  • pirinač - 300 g, biserni
  • bujon od povrća - 1 kockica
  • maslinovo ulje - 100 ml ili ulje po izboru
  • beli luk - 3 čena
  • praziluk - 2 struka
  • šargarepa - 2 komada
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept je odgovarajući za one od vas koji obožavaju sarme od listova vinove loze, ali ih prirpemaju ne više od 2-3 puta gosišnje zbog vremena koje oduzima uvijanje.

Od sada ćete moći da uživate u omiljenom posnom jelu češće, pošto priprema oduzima ne više od 10-15 minuta.

Prosto probajte obaj odličan lak i brz recept za lenje posne sarme od listova vinove loze iz rerne!

Iseckamo praziluk sitno, izrendamo šargarepu krupnije i iseckamo beli luk, nakon toga propržimo u maslinovom ulju ili ulju.

U smesu dodajemo oprani pirinač i propžimo i njega. Izmrvimo kockicu bujona u jelo, dodajemo šolju vode i dobro promešamo. Čim pirinač omekša skidamo sa vatre. Začinimo solju i biberom po ukusu.

Na dno pravougaonog pleha poređamo polovinu listova vinove loze. Sipamo odozgo smesu sa pirinčem i povrćem i pokrivamo preostalim listovima.

Pritiskamo dobro i uguramo ivice listova vinove loze da pokriju pirinač za lenje sarme.

Sipamo oko 800 ml vode i pokrivamo pleh alu folijom. Pečemo oko 40-50 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju braonkastu boju.

Vadimo iz rerne gotovu sarmu i sečemo na kockcie.

Možemo servirati sa maslinama po želji. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: