Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla sa testom od maslaca i jabukama

Štrudla sa testom od maslaca i jabukama

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Štrudla sa testom od maslaca i jabukama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Vreme je da pređemo na sledeći nivo i da pripremimu štrudlu sa testom od maslaca. A kako se to radi, videćete ovde"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 3 - 4 šolje, rastopljen
  • voda - 1/2 šolje
  • so - 1 prstohvat
  • soda bikarbona - 1/4 kašičice
  • brašno - 500 g
  • za nadev
  • jabuke - 1 kg
  • šećer - 2 - 3 supene kašike
  • cimet - 1 kašičica
  • orasi - 5 - 6 supenih kašika, iseckani
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo srednje meko testo od sastojaka, nakon toga ga podelimo na dva dela.

Od njih razvučemo dve kore prečnika 25-30 cm.

Jednu koru stavljamo u namazan pleh i posipamo polovinom oraha.

Odozgo stavljamo rendane jabuke i posipamo šećerom, cimetom i preostalim orasima.

Nakon toga stavljamo odozgo i drugu koru.

Štrudlu pečemo u umerenoj rerni. Kad bude gotova posipamo je šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: