Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla sa lisnatim testom i jabukama

Štrudla sa lisnatim testom i jabukama

Draga MishevaDraga Misheva
Šegrt
2441237
Štrudla sa lisnatim testom i jabukama
Fotografije: Draga Misheva
1 / 2
14/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Sigurno Eva nije znala za ovaj recept za štrudlu, čim je prevarila Adama samo jabukom. Ne pravite njenu grešku - zapišite recept!"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • jabuke - 3 komada, srednje
  • suvo grožđe - 100 g
  • orasi - po ukusu
  • cimet - po ukusu
  • šećer - 1/2 šolje
  • maslac - 50 g
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite jabuke i narendajte ih (mogu biti nasečene na kockice). Stavite maslac u tiganj i istopite ga. Kada se istopi u maslac dodajte jabuke. Ostavite na vatri nekoliko minuta.

Nakon toga dodajte orahe, cimet, šećer i suvo grožđe. Ponovo vratite na vatru i ostavite dok jabuke ne omekšaju potpuno. Kada je gotovo, skinite sa vatre i ostavite po strani, dok se smesa potpuno ne ohladi.

Kada se smesa ohladi, lagano oklagijom razvucite lisnato testo. Ovim postižete da se lisnato testo ne digne previše prilikom pečenja. Sipajte nadev sa jabukama na sredinu testa i rasporedite ga po dužini. Sa obe strane nadeva do kraja testa isecite testo na trake. Trake treba da budu lagano dijagonale.

Kada nasečete trake, počnite da zatvarate štrudlu. Uvijte jednu traku sa leve strane, posle sa desne i tako dok ne zatvorite celu štrudlu.

Podignite rešetku u rerni i stavite papir za pečenje pod štrudlu u pleh. Odozgo štrudlu premažite umućenim jajem i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Po želji, možete štrudlu posuti šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: