Pirinač sa iznutricama iz rerne

04/12/2018
"Jagnjeće iznutrice su najukusnije u rerni, zar niste znali?"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 400 g
  • pirinač - 2 šolje
  • luk - 2 glavice, crni
  • mladi luk - 2 veze
  • so - po ukusu
  • nana - 1/2 veze, svež
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • voda - 7 šolja
  • peršun - 1/2 veze, svež
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo dobro očišćene i skuvane jagnjeće iznutrice.

Oljuštimo luk i isečemo ga na kockice. Operemo i sečemo mladi luk na krugove.

Operemo pirinač i dinstamo jagnjeće iznutrice luk i pirinač nekoliko minuta u malo masti.

Dodajemo vodu, isečenu nanu i peršun zajedno sa začinima.

Lepo promešamo i pečemo u ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok voda ne ispari i dok je pirinač ne upije.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar