Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Pirinač sa paradajzom iz rerne

Pirinač sa paradajzom iz rerne

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Pirinač sa paradajzom iz rerne
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Niste probali pravo ukusno jelo bez mesa, odgovajuće za vegane i vegetarijance, ako niste pirinač sa paradajzom iz rerne!"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 i po šolja
  • paradajz - 500 g
  • šargarepa - 1 velika
  • crvene paprike - 1 velia
  • praziluk - 1 struk, veći
  • beli luk - 3 čena
  • vino - 60 - 80 ml belo ili crveno
  • aleva paprika - 1 ašičica
  • biber - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • peršun - iseckan, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač i ocediet. Isecite sitno praziluk, šargarepu, beli luk i papriu, a paradajz na ne mnogo velike komade.

Ugrejte ulje u šerpi i stavite povrće bez paradajza da se dinsta. Čim omekša dodajte pirinač i mešajte dok svako zrno ne bude obliženo masnoćom.

Dodajte belo vino, a nakon minut mešanja sipajte paradajz. Začinite svim začinima i sipajte smesu u namazan pleh.

Dodajte 3-4 šolje vrele vode i stavite pirinač sa paradajzom da se peče u umereno ugrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: