Način pripreme
Jednostavna, ali veoma ukusna i zdrava salata. Njen bogat sadržaj minerala i viramina je čini odgovarajućom za svaki uzrast.
Operemo salate i osušimo ih pažljivo. Isečemo na četvrtinu. Očišćene i oprane rotkvice sečemo na tanke kriške. Luk sečemo tanko po dijagonali. Šargarepu sečemo na tanke i duge trakice.
U malu kaserolu sipamo oko 180 ml vode, stavljamo je na tihu vatru da provri. Dodajemo miso pastu i mešamo pažljivo.
Ostavljamo da se ohladi. U nju dodajemo isečenu šargarepu da se marinira. U suvom tiganju na kratko zapečemo susam i čili u prahu.
U hladnu i rastvorenu pastu dodajemo sirće, so, šećer i biber. Mešamo dok se sastojci ne rastvore.
Poređamo salate na tanjir za serviranje. Posipamo semenkama, sitno iseckanim lukom, poređamo rotkvcie i isečenu šargarepu. Neposredno pre serviranja posipamo salatu maslinovim uljem i miso dresingom.
Savet: U originalnom receptu salata je Romana, ali vi možete servirati sa drugim vrstama salata.