Domaće rol-viršle

04/12/2018
"Domaće rol-viršle se poznaju po tome da nestaju duplo brže, nego one kupljene u prodavnici "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano540
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • sveže mleko - 250 ml
  • ulje - 6 - 7 supenih kašika
  • brašno - oko 500 - 600 g (za meko testo)
  • ljutenica
  • viršle - 6 komada
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • semenke - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaje i dodajemo ga u ugrejano mleko i suvi kvasac, dodajemo so, šećer i ulje. Dodajemo brašno i zamesimo meko testo. Podelimo na 12 malih lopti.

Za to vreme isečemo viršle na 2 dela.

Uzimamo jednu loptu, razvučemo je po dužini, namažemo ljutenicom i stavljamo viršlu.

Savijamo iice i uvijamo, ali ne do kraja, sečemo oštrim nožem i onda uvijamo do kraja. Dobijamo rese i tako uradimo sa svima.

Namažemo sa jednim žumancem i posipamo semenkama. Pečemo na 180 stepeni dok ne porumene.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar