Način pripreme
Prosejemo brašno. Mešamo sveže mleko i vodu i blago ih zagrevamo. Mutimo kvasac sa šećerom i kašikom brašna. Izrvimo sir. Sečemo viršlu veoma sitno. Promešamo sir i viršlu u posudicu, odvajamo sa strane jer ćemo ih iskoristiti za nadev.
U udubljenje, koje pravimo u brašnu, sipamo vodu sa svežim mlekom, aktiviranim kvascem sa šećerom. Dodajemo ulje, jaje i prstohvat soli. Mesimo.
Posipamo brašnom radnu površinu na kojoj ćemo raditi i dobro umesimo. Već umešeno testo pokrivamo krpom na toplom da naraste.
Delimo na 3 dela, Razvijamo krugove pomoću oklagije. Sečemo na trouglove na nabrašnjenoj površini. Mažemo ljutenicom i posle stavljamo u široki deo smesu od vrišle i sira. Uvijamo. Sve rolnice ređamo u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Ostavljamo da narastu 30 minuta.
Mažemo pomoću četke smesom od žumanca, fino izmrvljenog sira i ulja. Pečem na 180 stepeni u zagrejanoj rerni.