Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Rolnice sa sirom, viršlom i ljutenicom

Rolnice sa sirom, viršlom i ljutenicom

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Rolnice sa sirom, viršlom i ljutenicom
Fotografije: Mariana
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
"Omiljena babina kombinacija - sir, viršla i ljutenica, uvek garantuje više nego ukusan rezultat"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje
  • jaje - 1 komad
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 2 kašike
  • voda - 70 ml
  • sveže mleko - 80 ml
  • sir - 120 g
  • viršle - 1 komad
  • sir - 40 g, za odozgo
  • ljutenica
  • kvasac - 1/3
  • jaje - 1 žumance
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno. Mešamo sveže mleko i vodu i blago ih zagrevamo. Mutimo kvasac sa šećerom i kašikom brašna. Izrvimo sir. Sečemo viršlu veoma sitno. Promešamo sir i viršlu u posudicu, odvajamo sa strane jer ćemo ih iskoristiti za nadev.

U udubljenje, koje pravimo u brašnu, sipamo vodu sa svežim mlekom, aktiviranim kvascem sa šećerom. Dodajemo ulje, jaje i prstohvat soli. Mesimo.

Posipamo brašnom radnu površinu na kojoj ćemo raditi i dobro umesimo. Već umešeno testo pokrivamo krpom na toplom da naraste.

Delimo na 3 dela, Razvijamo krugove pomoću oklagije. Sečemo na trouglove na nabrašnjenoj površini. Mažemo ljutenicom i posle stavljamo u široki deo smesu od vrišle i sira. Uvijamo. Sve rolnice ređamo u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Ostavljamo da narastu 30 minuta.

Mažemo pomoću četke smesom od žumanca, fino izmrvljenog sira i ulja. Pečem na 180 stepeni u zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: