Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Domaće rolnice sa viršlama

Domaće rolnice sa viršlama

Natali TihovaNatali Tihova
Šegrt
5521365
Domaće rolnice sa viršlama
Fotografije: Rositsa Petrova
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Domaće rolnice sa viršlama se poznaju po tome da nestaju duplo brže, nego one kupljene u prodavnici"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • sveže mleko - 250 ml
  • ulje - 6 - 7 supenih kašika
  • brašno - oko 500 - 600 g (za meko testo)
  • ljutenica
  • viršle - 6 komada
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • semenke - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaje i dodajemo ga u ugrejano mleko i suvi kvasac, dodajemo so, šećer i ulje. Dodajemo brašno i zamesimo meko testo. Podelimo na 12 malih lopti.

Za to vreme isečemo viršle na 2 dela.

Uzimamo jednu loptu, razvučemo je po dužini, namažemo ljutenicom i stavljamo viršlu.

Savijamo iice i uvijamo, ali ne do kraja, sečemo oštrim nožem i onda uvijamo do kraja. Dobijamo rese i tako uradimo sa svima.

Namažemo sa jednim žumancem i posipamo semenkama. Pečemo na 180 stepeni dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: