Pečena bundeva punjena voćem, orašastim plodovima i ratlukom

Pečena bundeva punjena voćem, orašastim plodovima i ratlukom
Fotografije: Todorka Spasova
05/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj150 min.
Ukupno180 min.
Porcije5
"Peče se dugo, ali vredi svake minute, zato što je ukus božanstven"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad, mala
  • dunja - 1 kmad
  • jabuke - 1 komad
  • suvo voće - miks /šljive, suve kajsje, suvo grožđe, urme/
  • orasi - 1 šolja, izmrvljeni
  • rum - 1 esencija
  • ratluk - kutija
  • med - 3 supene kašike
  • šećer - 2 supene kašike
  • rum - 1 esencija
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo bundevu, odsečemo gornji deo. Očistimo od semenki i operemo unutra.

Suvo voće, isečeni ratluk na komade, isečene jabuke i dunju i sve ostale sastojke pomešamo u posudi i ostavljamo 10 minuta.

Sve stavljamo u bundevu, dodajemo vodu i zatvaramo poklopcem. Uvijamo u foliju da ne zagori.

Pečemo u jakoj rerni na oko 200 stepeni dok ne omekša - oko dva i po sata.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: