Dinstani praziluk sa paradajzom

05/12/2018
"Posna janija od povrća, koja ne samo da je ukusna, nego i mnogo ekonomična "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 869
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • praziluk - 5 - 6 strukova
  • paradajz - 1 šolja, iz konzerve
  • masline - 10 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašičica
  • voda - 1 šolja
  • so
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
  • peršun - 1 veza
  • ulje - 1 šolja za kafu
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo ulje i u njemu dinstamo praziluk, isečen na kockice.

Dodajemo malo soli, alevu papriku, paradajz, masline očišćene od koštica i začine.

Ostavljamo jelo da se dinsta 10-15 minuta.

Nakon toga sipamo vodu sa brašnom u njoj. Ostavljamo na tihoj vatri oko 20 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar